Servicii/
 Montaj

Montajul acoperisului este un element esential pe care trebuie sa-l luam in considerare. Degeaba cumparam cea mai scumpa tigla metalica, daca montajul nu este facut de specialisti in domeniu. Acestia stiu micile secrete ale meseriei care fac ca acoperisul sa fie rezistent in timp, tabla sa nu rugineasca, sa nu fie afectat de condens sau alte probleme care pot aparea din cauza unui montaj prost realizat.

Va punem la dispozitie echipa noastra de montatori pentru a beneficia de un acoperis rezistent in timp.

Iata cateva principii de motaj care nu trebuie ignorate:

1. Dimensionarea acoperisului

Montajul tiglei metalice se realizeaza dupa ce a fost montat sistemul de colectare a apei pluviale. Lungimea se masoara intre linia streasinii si linia coamei, panourile de tigla calculandu-se ca multiplu de 35 cm (lungimea unui modul). Latimea utila a panoului este de 1.1 m. Panta minima la montaj este de 14 grade.

2. Structura acoperisului

Peste capriori sau astereala se monteaza folie anticondens. Folia va acoperi patul din lemn (suport) folosit pentru montajul sistemului de colectare si sortul de jgheab. Suportul de montaj al tiglei este reprezentat de o retea de sipci verticale si orizontale (care formeaza un caroiaj ventilat). Se vor folosi sipci din lemn de 25x50mm, ce se fixeaza peste capriori sau astereala cu suruburi pentru lemn.

3. Montajul elementelor de tinichigerie cu rol colector

Elementele de tinichigerie cu rol colector (dolia, sortul cornier de margine) se monteaza inainte de dispunerea panourilor de tigla metalica. Se fixeaza cu cleme, fiind interiza gaurirea lor.  Dolia se monteaza la intersectia dintre doi versanti ai acoperisului. De o parte si de alta a axului doliei se traseaza o cota de 70mm, cota ce va determina limita de acoperire a panourilor de tigla, respectiv dimensiunea lor de debitare. Sortul cornier de margine se foloseste pentru colectarea apei pe extremitatile laterale ale acoperisului.

4. Montajul panourilor de tigla

Asezarea panourilor se efectueaza de la dreapta la stanga, din josul pantei in sus (dinspre linia streasinii catre coama) . Inainte de inceperea montajului se va urmari determinarea unghiului dintre linia streasinii si cea a frontonului. In functie de rezultatul obtinut, panourile vor fi debitate pentru a obtine o dispunere perpendiculara a lor pe streasina.